Her yılbaşında geçen bir yılı zihinlerimizde yeniden yaşayıp hatırlarız. Biz de 2014’ü ekibimize katılan yazarlarımızla, yazdığımız 109 yazıyla, yazarlarla yaptığımız röportajlarla ve edebiyat severlerle keyifli vakit geçirdiğimiz buluşmalarımızla hatırlayacağız. Yıl boyunca bizi yalnız bırakmayıp yazılarımızı okuyarak destek oldunuz. Bu desteğinize ithafen eski sitemizdeki istatistikleri de toparlayıp en çok okuduğunuz 10 yazımızı sıraladık. Okumadıysanız veya tekrar okumak isterseniz sıralamadaki başlıklara tıklamanız yeterli.
Gelecek yılda da sizlerle beraber edebiyat ve kitap dolu bir yıl geçirmek dileğiyle!
İşte geri sayımla en çok okunan 10 yazımız:
10-Milyonluk Manzara, Kentsel Dönüşümün Resimleri
“Kentsel dönüşüm hiçbir zaman çok katlı yüksek binaların oluşmasından ibaret değil. Bu süreç beraberinde belirli bir yaşam tarzını da empoze ediyor; kapitalist tüketim çılgınlığını pompalıyor.”
9-Kitaptan Uyarlanmış En Başarılı Filmler
“Muhteşem Gatsby’den Bizim Büyük Çaresizliğimiz’e Beğenmeyen Okumasın’ın seçtiği en başarılı uyarlamalar!”
8-Murathan Mungan: Yüksek Topuklar
“Okumuş, kentli, ekonomik düzeyi ortanın üstünde ve hayatla ilgili bir takım dertleri olan kadınlar var bu romanda. Cinsellik, annelik, çalışma hayatı, evlilik, ilişkiler, toplumsal cinsiyet rolleri vb. ne arasanız var romanın içinde. Bu bir sorun mu derseniz, asla değil. Ancak benim bu romanla ilgili en büyük sorunum kitaptaki neredeyse tüm kadın karakterlerin “sorunlu” olması.”
7-Ercan Kesal’la “Evvel Zaman” içinde…
“Oyuncu, senarist, yazar ve sevenlerinin “Ercan Abi”si Ercan Kesal’la Evvel Zaman’dan yola çıktık, ona yazarlık ritüelleri ve sinemacı kimliğiyle edebiyatla kurduğu ilişki üzerine merak ettiklerimizi sorduk. “
6-Yusuf Atılgan: Anayurt Oteli&Aylak Adam
“Ben, toplumdaki değerlerin ikiyüzlülüğünü göreli beri, gülünç olmayan tek tutamağı arıyorum: Gerçek sevgiyi! Bir Kadın. Birbirimize yeteceğimiz, benimle birlik düşünen, duyan, seven bir kadın!”
“Murat Gülsoy ile buluşup son kitabı “Gölgeler ve Hayaller Şehri”nden yola çıkarak; Gezi süreci, Beşir Fuat, akıl ve delilik, yazarlık ve hayat üzerine tatlı bir sohbet yaptık.”
4-Ercan Kesal: Bir Varmış Bir Yok…
“İnsanın korkuları olabilir, insan geç kalmış da olabilir ya da sadece öyle hissediyordur, tereddütler yaşayabilir. Önemli olan direnmek ve çalışmaktır, ama Kesal’in dediği gibi gerçeğin ve iyiliğin işine yarayacağı inancıyla…”
“Ateşten Gömlek, bir belgesel roman özelliğinde, idealize edilmiş karakterleri, gerçekçi anlatımı ve etkileyici mekan tasvirleriyle önemli bir dönem eseri.”
2-Reşat Nuri Güntekin: Çalıkuşu
“Feride sevgisine dair sorularım oldukça fazla… Acaba Çalıkuşu’nda asıl sevdiğimiz bu karakteri ya da kendisine yüklediğimiz idealizm misyonu mudur, yoksa herkesin derinlerde bir yerlerde bulmak, yaşatmak, unutmamak için çabaladığı naif aşkı mıdır?”
1-Mahir Ünsal Eriş: “Dünyanın en dibine denk geldi ömrümüz.”
“‘Olduğu Kadar Güzeldik’ ve ‘Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde’ adlı eserleri ile tanıdığımız Mahir Ünsal Eriş’le keyifli bir sohbet gerçekleştirdik: “Öyküye devam romana selam; hayatımız slogan oldu. Yaşasın Gezi!”
begokuadmin
Sınır tanımayan okurların buluşma noktası